,,EGYSZERŰ ÉTKEK-NAGYSZERŰ ÍZEK''

2013. május 4., szombat

ZÖLDBORSÓS SPAGETTI, TEJSZÍNES CSIRKEMÁJJAL és PIRÍTOTT MAGOKKAL



 Gondolom sokan szeretik a csirkemájat. Számtalan variációban elkészíthető, én mégis csak úgy egyszerűen nyakon öntöttem tejszínnel.  A könnyed tészta ebéd, a kellemesen citrusos ízével és a piritott magokkal igazán finom ízkavalkád. 

HOZZÁVALÓK
- fél kg csirkemáj
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 3 dl főzőtejszín
- 1 kis konzerv zöldborsó, vagy mélyhűtött
- csirkefűszersó
- petrezselyemzöld
- 1 citrom reszelt héja
- olívaolaj
- napraforgó, - szezám és tökmag
- 30 dkg spagetti



- A spagettit kifőzzük, a magokat megpirítjuk. a borsót lecsepegtetjük.
- Kevés olajon megfonnyasztjuk a felkockázott hagymát és megpirítjuk rajta a csirkemájat.
- Ízesítjük fűszersóval, belereszeljük a fokhagymát és a citrom héját.
- Hozzáöntjük a tejszínt és még pár percig főzzük, ekkor rászórjuk a petrezselyem zöldjét is.
-Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, beleszórjuk a magokat és a borsót, majd a spagettit is .
- Jól összerázzuk és pár percig pirítjuk.
- A tejszínes csirkemájjal tálalhatjuk is.



 Jó Étvágyat !

1 megjegyzés: